balatoni-ingatlanpiac.hu

Eladó parasztház, Balaton-felvidék

Adásvétel tárgyát képezi a 3538 m2 térmértékű, buja növényzetű telken lévő eredeti parasztház
A parasztház annak legjobb, aki a nyáron hangos Balaton helyett, a csendre, nyugalomra, a házat körülvevő nagyobb térmértékre vágyik
A képen, a parasztház alaprajzi beosztása látható. A lakórész kb. 73,70 m2 alapterületű, a gazdasági rész kb. 44,02 m2 alapterületű.
A képen, az előtér látszik, melyből nyílnak a helyiségek
A képen, a 28,66 m2 szoba látható
A parasztházon 1995 évben felújítási munkálatok lettek elvégezve: felújításra került a villanyhálózat, a vízvezetékrendszer, a szennyvízvezeték rendszer, a padlóburkolatok és a fürdőszoba
A képen a fürdőszoba látható
A képen, a 17,51 m2-es szoba látszik
A 3538 m2 nagyságú telek, egy kis arborétum, a különleges nagy fák között vannak napsütötte ligetes részek
A kert ápolása, fenntartása nem igényel élőmunkát, így kell hagyni ahogy van, legfeljebb a füvet kell vágni, ha nincs egy kis bárány ami lelegeli
A telken van egy kút, melyet kitisztítva öntözésre lehet használni
A buja növényzetű telek látható, melyben néha szarvasok tanyáznak
A hely jóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több művész és üzletember is vásárolt itt ingatlant
A különleges miliővel rendelkező egyedi ingatlan alku nélküli végára: 93 millió Forint
Lőkös Gáborné Erika 06-30-218-0000
A NYUGALOM SZIGETE
Csend, nyugalom, pihenés, felüdülés, magány

A Balaton-felvidéken, a Balaton-felvidéki Nemzeti park területén, a Balatontól 4,2 kilométerre, adásvétel tárgyát képezi a 3538 m2 térmértékű, buja növényzetű telken lévő eredeti parasztház. A telekről látszik a Balaton. A helyi rendezési terv, a kb. 100 éves parasztházat, mint helyi építészeti értéket, megtartandónak tünteti fel. Elbontani tilos, a háznak úgy kell maradni, ahogy van.

Telek nagysága: 3538 m2
Helyiségek és alapterületeik: lakórész 7370 m2, gazdasági rész 44,02 m2
Közművei: vezetékes ivóvíz, villany (220 Volt háztartási áram, és 380 Volt ipari áram is, 3 x 16 Amper áramerősséggel) és a szennyvízcsatorna. Gázcsonk telken belül van.
Fűtés: kályha
Felújítás éve: 1995
Fel lettek felújítva: a villanyhálózat, a vízvezetékrendszer, a szennyvízvezeték rendszer, a padlóburkolatok és a fürdőszoba
Műszaki állapota: felújítandó
Balatontól való tényleges távolság: 4,2 km
Birtokba adás ideje: megegyezés szerint

EGYÉB LEÍRÁS:

Felújítani lehet, a felújításban mint szakhatóság a BFNP Igazgatósága is beleszól. Jelenlegi a felújítást megkezdte. A parasztház annak legjobb, aki a nyáron hangos Balaton helyett, a csendre, nyugalomra, a házat körülvevő nagyobb térmértékre vágyik. Az egyedi adottságokkal rendelkező lakóház alkalmas a stresszes hétköznapok utáni pihenésre, a csendre, a nyugalomra, egy helyre, ahol nem zavarja senki.

A parasztházat, aszfaltos útról lehet megközelíteni. A falu portái rendezettek, az emberek vendégszeretők, barátságosak. A hely jóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több művész és üzletember is vásárolt itt ingatlant. Az ember a zsúfolt, zajos nagyvárosból elmenekülve itt egészséges környezetben alkothat, pihenhet, kikapcsolódhat, regenerálódhat, vagy gazdálkodhat, tarthat állatot. Erre a településre a csendért, a nyugalomért, és a természeti szépségekért jönnek.

Az előtérből (pitvar) balra nyílik a nagyszoba (tisztaszoba), szemben a "füstöskonyhából" kialakított fürdőszoba és a konyha, jobbra pedig a kisebbik szoba. Az épület folytatásaként található a pajta és az istálló. A lakórész kb. 73,70 m2 alapterületű, a gazdasági rész kb. 44,02 m2 alapterületű.

A parasztházon 1995 évben felújítási munkálatok lettek elvégezve: felújításra került a villanyhálózat, a vízvezetékrendszer, a szennyvízvezeték rendszer, a padlóburkolatok és a fürdőszoba.

Az ingatlanba be van vezetve a vezetékes ivóvíz, a villany (220 Volt háztartási áram, és 380 Volt ipari áram is, 3 x 16 Amper áramerősséggel) és a szennyvízcsatorna. Gázcsonk telken belül van.

A 3538 m2 nagyságú telek, egy kis arborétum, a különleges nagy fák között vannak napsütötte ligetes részek. A kert ápolása, fenntartása nem igényel élőmunkát, így kell hagyni ahogy van, legfeljebb a füvet kell vágni, ha nincs egy kis bárány ami lelegeli. A telken van egy kút, melyet kitisztítva öntözésre lehet használni.

A különleges miliővel rendelkező egyedi ingatlan irányára: 93 millió Forint.

Tisztelt érdeklődő! Amennyiben az ingatlan felkeltette érdeklődését, szíveskedjék minden elkötelezettség nélkül, személyesen engem, Lőkös Gáborné Erikát felkeresni. További információkkal szolgálok, és megszervezem az ingatlan megtekintését. Kérem, hogy a további tárgyalásokat is velem szíveskedjék folytatni! Elérhető vagyok a 06-30-218-0000 telefonszámon. Várom hívását!

Adatok


Típus:
Eladó
Csoport:
csendes
Kategória:
parasztház
Régió:
Balaton-felvidék
Település:
Balaton távolsága:
1 - 5 km
Irányár:
93 mFt
Hirdetés kód:
359
Irodai kód:
Lh-672

Kapcsolat


Hirdető:
ELADÓ HÁZAK Ingatlaniroda
Telefonszám:
+36-30-218-0000
Videó bemutató:
Cég honlapja:
Ingatlan honlapja:
Közösségi oldal:
Települések
| Együttműködő partnerek: | BALATON-RÉGIÓ Kft. | Alfa-Sestertius-Team Kft. | CSUDIJÓ-STUDIÓ Kft. | Lux Cecília E. V. | ELADÓ HÁZAK IngatlanirodaDr. Szász ügyvédi iroda | ÉPINFORM Ingatlaniroda |