balatoni-ingatlanpiac.hu

Eladó parasztház, Balaton környéke

Távol a város zajától és az urbanizációs ártalmaktól
A képen, a parasztház alaprajzi elrendezése látható. A földszint kb. 91,22 m2 + 47,58 m2 terasz, a tetőtér kb. 116,77 m2 alapterületű.
A kb. 47,58 m2-es fedett-nyitott, kertkapcsolatos, szellős teraszon zajlik az élet, itt lehet enni-inni családdal, barátokkal, pihenni, beszélgetni, alkotni, regenerálódni
Felelősségteljesen gondolkodó tulajdonosa az épületet 1997 évben felújíttatta
A képen a 14,89 m2-es lakóelőtér látható. A vaskályhával be lehet fűteni ezt a helyiséget és a két szobát.
A kép, az egykori tiszta szobát ábrázolja, ma az egyik hálószoba szerepét tölti be
A kép, a lakóelőtérből balra nyíló szobában készült. Ebből a szobából nyílik a fürdőszoba.
A földszinti fürdőszobából lehet tovább menni a lakókonyhába
A képen a földszinti fürdőszoba (zuhanyozó,- mosdó,- WC) látható
A kép a 32,58 m2 alapterületű lakókonyhát ábrázolja. Ebben a helyiségben a fatüzeléses kandallóval lehet fűteni.
Az egyedi legyártású konyhabútorba be van építve az elektromos főzőlap, a villanysütő, a szagelszívó, a mosogatógép és a hűtőszekrény
A képen a tetőtéri társalgó látható, melyből jobbra és balra nyílik egy-egy szoba
A képen, a tetőtéri illemhely látszik
A kép, a tetőtéri szobát ábrázolja. A szobák padlóburkolata parketta, az oldalfal és mennyezet, fa lambériával burkolt.
Pihenés a diófa árnyékában
Itt lehet üldögélni a 19,71 m2-es fedett teraszon
A parasztház portája ligetes, nagy, árnyékot adó fák vannak benne
Lőkös Gáborné Erika 06-30-218-0000
PIHENÉS, KÖRNYEZETVÁLTOZÁS A SOMOGYI DOMBOK KÖZÖTT
Felújított parasztház, a Balatontól 12,36 km-re eladó

Somogy vármegyében, a Balatontól 12,36 km-re, a somogyi dombság nyugodt, háborítatlan környezetében, dombokkal, erdővel körülvett kis lélekszámú faluban úgy lakhat, nyaralhat regenerálódhat itt, hogy nem zavarja senki. A településen, jó a levegő, béke, nyugalom van és csend. Ez a vidék kiválóan alkalmas visszahúzódó életmód élésére, a szabadba vágyó városlakók kikapcsolódására, környezetváltozásra, alkotásra. Ezen a békés nyugodt helyen eladó a felújított, klasszikus, háromosztatú parasztház.

Az ingatlan helye, település vagy térség: Balaton környéke
Az ingatlan kategóriája: parasztház
Telek nagysága: 5917 m2
Az ingatlan helyiségei és alapterületei: földszint kb. 91,22 m2 + 47,58 m2 terasz, a tetőtér kb. 116,77 m2
Építés éve: 1937
Főbb épületszerkezetek: falazata vályog, feltételezhetően tégla alapozáson, födémje látszó fa-gerendás födém, tetőfedése cserép
Közművei: víz, villany, szennyvízülepítő
Fűtés: kandalló, vaskályha
Felújítás éve: 1997
Fel lettek felújítva: Ki lett cserélve a tetőzet, a vízvezeték-, a szennyvízelvezető csőrendszer a berendezési tárgyaival együtt, a komplett villanyvezeték, a hideg-meleg burkolatok, vakolatok, festés-mázolás is megtörtént. A korábbi nyílászárók is kicserélésre kerültek hőszigetelt üvegezésű fa nyílászárókra spalettákkal ellátva.
Műszaki állapota: jó állapotú
Balatontól való tényleges távolság: 12,36 km
Melléképület: van
Birtokba adás ideje: megegyezés szerint
Tényleges irányár: 120 millió Forint

EGYÉB LEÍRÁS:

A parasztház, belterületen, beépített utcasoron, hasonló parasztházak között helyezkedik el. Az adásvétel tárgyát képező parasztházat, egy építészekből és műemlékvédelemi hatósági emberekből álló csoport, helyi védelem alá helyeztette, azért, hogy a régi építészeti értékek megmentésével és őrzésével, fennmaradjon a utókornak.

Az önálló helyrajzi számon nyilvántartott, 5917 m2 nagyságú telek, részben bekerített. Átlagos szélessége 40 méter, átlagos hosszúsága kb. 150 méter. A paraszti világból fennmaradt épület hűen tükrözi az akkori viszonyokat, minden ki volt alakulva a túléléshez. A telek 1466 m2 része: parasztház a portával, pincével, ásott kúttal, présházzal, a másik része 1824 m2 akácerdő, a telek harmadik része pedig 2627 m2 legelő.

A parasztház, rendezési terv szerinti övezeti besorolása: falusias lakóövezet. Törvényesen lehet tartani kedvtelési és meghatározott darabszámban haszonállatot, mint ahogy a környéken is tartanak állatokat (baromfi, kecskék, lovak). Az ingatlan rendelkezik ásott kúttal, egy hűvös pincével és egy terményfeldolgozó helyiséggel.

A parasztház, az egyik legősibb építőanyagból, vályogból épült 1937 évben. Túlélte a II. világháborút és fennmaradt napjainkig. Meglehetősen jó állapotban van. Falazata vályog, feltételezhetően tégla alapozáson, födémje látszó fa-gerendás födém, tetőfedése cserép. A parasztház, az évszázados múlttal rendelkező hagyományos módon, természetes anyagok felhasználásával épült. Jellemző építőanyagok: tégla, kő, vályog, fa, üveg és cserép.

A vályog kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik:

- kedvező beltéri páratartalmat biztosít,
- az épület lélegzik,
- hőstabil.
A hőstabilitás azt jelenti, hogy a vastag vályogfalak télen tartják a meleget, nyáron pedig a hűvöset.

A kb. 47,58 m2-es fedett-nyitott, kertkapcsolatos, szellős teraszon zajlik az élet, itt lehet enni-inni családdal, barátokkal, pihenni, beszélgetni, alkotni, regenerálódni. Az épület kialakítása és hangulata olyan, hogy segíti a pihenést és az alkotást. Ami hiányzik, az a nyári konyha és egy kemence, de ez pótolható, biztos lesz, aki megépíti. A telken lévő saját akácerdőben mindig van annyi száraz fa, hogy biztosítsa a tüzelőt.

Felelősségteljesen gondolkodó a az épületet 1998 évben felújíttatta. Ki lett cserélve a tetőzet, a vízvezeték-, a szennyvízelvezető csőrendszer a berendezési tárgyaival együtt, a komplett villanyvezeték, a hideg-meleg burkolatok, vakolatok, festés-mázolás is megtörtént. A korábbi nyílászárók is kicserélésre kerültek hőszigetelt üvegezésű fa nyílászárókra spalettákkal ellátva.

A kert domboldali részében van a pince, a terményfeldolgozó helyiség (présház) a terasszal. Építésének éve: 1999. A téglaburkolatos pince olyan hűvös, hogy ha az ember nem vigyáz még megfázik. Itt lehet tartani a bort, az üdítő italokat, ásványvizet, zöldséget, gyümölcsöt.

Helyiségek:

Terményfeldolgozó helyiség: 3,32 x 5,67 m2 = 18,82 m2
Téglaburkolatos pince: 1,61 x 6,13 m2 = 9,86 m2
Fedett terasz: 6,34 x 3,11 = 19,71 m2

A parasztház portája ligetes, nagy, árnyékot adó fák vannak benne. Az ásott kútból szivattyú hozza fel a vizet, így lehet öntözni a növényeket.

Az 5917 m2-es terület nem sík, az alsó és felső pontja között 19 méter a szintkülönbség, tehát lejtős. A terület egy része akácerdő, egy része legelő.

A parasztház és a hozzá tartozó földterület a túlélés esélyeit is magába foglaló befektetés. A földbolygó népességének intenzív emelkedése és a földterületek szűkös volta miatt a föld értéke egyre nő, egyre értékesebb.

A parasztház a elsősorban olyan Vevőt vár, aki felelősséget érez a hagyományok, a régi értékek őrzésére, a parasztház további jó-karbantartására, állagának megóvására, továbbá használja a parasztházat és akarja azt az érzést, amit ez a parasztház használat közben nyújtani tud. A felújított parasztház irányára, a becsértéke: 120 millió Forint. Vevő ügyfelemet terhelő adásvételi szerződés elkészíttetésének költségeit, általam ajánlott Ügyvédnél Irodám vállalja.

Tisztelt érdeklődő! Amennyiben a parasztház felkeltette érdeklődését, szíveskedjék engem, Lőkös Gáborné Erikát keresni. További információkkal szolgálok, és megszervezem a parasztház megtekintését. Kérem, hogy a további tárgyalásokat is velem szíveskedjék folytatni! Elérhető vagyok a 06-30-218-0000 telefonszámon. Várom hívását!

Adatok


Típus:
Eladó
Csoport:
felújított
Kategória:
parasztház
Régió:
Balaton környéke
Település:
Balaton távolsága:
10 - 15 km
Irányár:
120 mFt
Hirdetés kód:
423
Irodai kód:
Lh-674

Kapcsolat


Hirdető:
ELADÓ HÁZAK Ingatlaniroda
Telefonszám:
+36-30-218-0000
Videó bemutató:
Cég honlapja:
Ingatlan honlapja:
Közösségi oldal:
Települések
| Együttműködő partnerek: | BALATON-RÉGIÓ Kft. | Alfa-Sestertius-Team Kft. | CSUDIJÓ-STUDIÓ Kft. | Lux Cecília E. V. | ELADÓ HÁZAK IngatlanirodaDr. Szász ügyvédi iroda | ÉPINFORM Ingatlaniroda |