balatoni-ingatlanpiac.hu

Eladó zártkert, Balaton északi part, Aszófő

Présház-nyaraló építésére alkalmas földterület eladó
A terület ugyan szőlő megnevezésű, azonban szőlő nincs benne
A terület kitisztítható és részben vagy egészben, bekeríthető
Jelenleg vadon termő galagonya, kökény, csipkebogyó és iszalag van a területen
A terület megközelítése részben aszfaltos, részben kőzúzalékos, részben földúton történik
Korábbi tulajdonos a terület sarkában hagyott majdani gazdasági épület építéséhez egy kocsi követ
A terület sarkában vannak a kivágott szőlő betongyám támoszlopai
A déli fekvésű terület környezetében művelt szőlőterületek vannak
A telken található még egy-egy két gyümölcsfa, melyek még őrzik az egykor virágzó kultúra nyomait
A képen a KÉKFRANKOS típus présház-nyaraló alaprajza látható
A képen a présház-nyaraló metszeti rajzai látszanak
A területet 80 %-ban szőlővel kell betelepíteni, ekkor lehet a szőlő műveléséhez, feldolgozásához, a termény tárolásához szükséges gazdasági épületet építeni
A környéken rendezett porták vannak
A képen a szomszédság gondozott szőlői láthatók
A képen szintén a szomszédos rendezett szőlős terület látszik
Lőkös Gáborné Erika 06-30-218-0000
BALATONI BOROK ÉS NYARALÁS
Présház-nyaraló építésére alkalmas földterület eladó

A Balaton északi partján Aszófőn, eladó egy darab földterület, melyről nem zavarhatják el és mely a továbbiakban a Vevőnk életét jelentősen befolyásolja. A terület ugyan szőlő megnevezésű, azonban szőlő nincs benne, mert az korábban ki lett vágva, helyét elfoglalta a vadon termő galagonya, kökény, csipkebogyó és iszalag.

Fontos szempont, hogy az irtást követő szőlőtelepítés után nem kell művelési ágat változtatni, mert a terület jelenlegi művelési ága már eleve szőlő megnevezésű.

A területtől az aszófői központ 1000 m, halsütő, Tihany bejáró 3200 méter, sajkodi-öböl (légvonalban 1300 m) megközelítési útvonalon 4000 méter.

A terület nagysága 36 méter széles és kb. 109,6 méter hosszú. Térmértéke 3947 m2. Megközelítése részben aszfaltos, részben kőzúzalékos, részben földúton történik. A terület kitisztítható és részben vagy egészben, bekeríthető.
A terület, Rendezési Terv szerinti övezeti besorolása Mk3 kertes mezőgazdasági terület. A területet 80 %-ban szőlővel kell betelepíteni, ekkor lehet a szőlő műveléséhez, feldolgozásához, a termény tárolásához szükséges gazdasági épületet építeni.

Az épület kialakítás módja a hagyományoknak megfelelő masszív építésű környezetbe simuló lehet, melyre legjobban az itt láthat KÉKFRANKOS típus présház-nyaraló kínálkozik, melyet sem korábban, sem most nem vitat senki a környezetbeillőség szempontjából. Minden érintett, akinek beleszólása van a környezetbe való beillesztésre, elfogadják.

A típustervet lehet sík területre is adaptálni, és a tetőzete cserépfedésre is változtatható. A területen közművek nincsenek. A közművek bekötési lehetőségeiről a szolgáltatók jogosultak nyilatkozni.

Korábbi a terület sarkában hagyott majdani gazdasági épület építéséhez egy kocsi követ és a kivágott szőlő betongyám támoszlopait. A telken található még egy-egy két gyümölcsfa, melyek még őrzik az egykor virágzó kultúra nyomait. A déli fekvésű terület környezetében művelt szőlőterületek vannak.

Az eladó területet a 2013. évi CXXII. földtörvényben rögzített feltételeknek megfelelő személy vásárolhatja meg. Az adás-vétel során a környező szomszédoknak, helyben gazdálkodó gazdáknak, bérlőknek, illetve a törvényben meghatározott személyeknek elővásárlási joguk van a területre.
A fenti munkálatok elvégzésével, lehetősége nyílik arra, hogy másokhoz hasonlóan legyen egy új présház-nyaralója, amelyben kertészkedhet, borászkodhat, nyaralhat. A megtelepedést követően a szomszédokkal ismeretségek, barátságok szövődhetnek. A terület vételára 8.900.000,- Forint.

Tisztelt érdeklődő! Amennyiben az ingatlan felkeltette érdeklődését, szíveskedjék engem, Lőkös Gáborné Erikát értesíteni. További információkkal szolgálok, és megszervezem az ingatlan megtekintését. Kérem, hogy a további tárgyalásokat is velem szíveskedjék folytatni! Elérhető vagyok a 06-30-218-0000 telefonszámon. Várom hívását!


Adatok


Típus:
Eladó
Csoport:
telekingatlan
Kategória:
zártkert
Régió:
Balaton északi part
Település:
Aszófő
Balaton távolsága:
-
Irányár:
9 mFt
Hirdetés kód:
317
Irodai kód:
Zk-76

Kapcsolat


Hirdető:
ELADÓ HÁZAK Ingatlaniroda
Telefonszám:
+36-30-218-0000
Videó bemutató:
Cég honlapja:
Ingatlan honlapja:
Közösségi oldal:
Települések
| Együttműködő partnerek: | BALATON-RÉGIÓ Kft. | Alfa-Sestertius-Team Kft. | CSUDIJÓ-STUDIÓ Kft. | Lux Cecília E. V. | ELADÓ HÁZAK IngatlanirodaDr. Szász ügyvédi iroda | ÉPINFORM Ingatlaniroda |