balatoni-ingatlanpiac.hu

Eladó termőföld, Balaton északi part

Természetvédők, természetkedvelők paradicsoma
A Balaton medre itt nem nyílt víz, hanem láp, mocsár és nádas
Az ingatlan a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szerves része
A képen látható, hasonló vizes tanösvény létesíthető a nyílt vízig, pallókkal
A nádas tele van különféle védett énekesmadarakkal
A képen egy nádirigó látható
A nádasban megbújva, észrevétlenül lehet a vízi világot szemlélni
Nagy a  vízi élet, éppen egy pézsmapocok úszik
Békák is szép számmal vannak
A teknősök is jól érzik magukat
Vízisiklót is lehet látni
A kép, a háborítatlan ősnádast ábrázolja
A nádas otthont ad a vízimadaraknak búbos vöcsök, vízityúk, vadkacsa, nádirigó, nádi poszáta, nádiveréb, búbos vöcsök…stb és a halaknak
Bejárnak ide az őzek a szarvasok és a vaddisznók is, ez egy vadcsapás
Őzek lábnyomai láthatók
Ez egy vaddisznó túrás
Megfigyelheti a Balaton élővilágát, az itt őshonos élővilág zavarása nélkül úgy, hogy a természet értékei ne sérüljenek
Az ingatlan értékesítője Lőkös Gáborné Erika
TERMÉSZETVÉDŐK, TERMÉSZETKEDVELŐK
(Halász, vadász, madarász beállítottságú ember, úgy nyaralhat itt mint egy pákász.)

Ez a vadregényes, nádasos földterület annak az elhivatott természetkedvelő embernek a legjobb, aki az emberek helyett, inkább állatokat szeretne látni, különös érdeklődést mutatva a természet értékei iránt. Természetfotósnak, ornitológusnak ez egy paradicsom. Az ingatlan a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szerves része.

A terület kb. 20 m szélesen csatlakozik a Balaton medréhez. A Balaton medre itt nem nyílt víz, hanem láp, mocsár és nádas, a törvényes közvetlen vízkapcsolat megoldása nehézkes. A legközelebbi vízkapcsolat a kb. 350 méterre található csónakkikötő és a kb. 1000 méterre lévő strand.

Telek nagysága: 2902 m2
Közművei: utcában vannak, beköthetők
Extrák: háborítatlan ősnádas
Birtokba adás ideje: megegyezés szerint

EGYÉB LEÍRÁS:

Balaton északi partján, a vasút és a vízpart között, eladó egy közvetlen vízparti, 2902 m2 térmértékű, az ingatlan nyilvántartás szerint rét és út megnevezésű, a valóságban háborítatlan ősnádas. Az ingatlanból egy kb. 16 m x 40 m terület rét, a többi része, ősnádas. A területen egy kb. 2,5 x 4,0 m külméretű szilárd falazatú építmény található. Szennyvízcsatorna nincs, ellenben a vezetékes ivóvíz és a villany megoldható.

A Rendezési Terv szerint MÁ-5 mezőgazdasági általános terület besorolású területre építeni nem szabad, de időszakosan lakóautó, sátor, nádkunyhó, leskunyhó, esőbeálló, cölöpökre, lábakra, vagy fára állított magasles, rönk, pad, erdei bútor, erdei WC elhelyezhető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park engedélyével.

A les lehet hordozható, ideiglenes, vagy állandó. Áttört drótfonatból, max. 2 m magasan, lábazat nélküli oszlopokon létesíthető kerítés. Tüskésdrót legfeljebb 3 sorban, a balesetvédelmi előírások betartásával felhelyezhető. A területen szigorúan csak a természetes állapot megtartását, visszaállítását biztosító tevékenység végezhető.

A területen lévő fák kiváló helyet biztosítanak a prédára leső ragadozó madaraknak barna rétihéja, rétisas. Természetfotósnak, ornitológusnak, halász,– vadász,– madarász ember itt megfigyelheti, a madarak életét, költését, fiókanevelését, a ragadozó madarak viselkedését anélkül, hogy megzavarná őket.

Amennyiben a Vevő kialakítja a tanösvényt, lehetősége kínálkozik az ide betévedőknek arra, hogy megfigyelhessék a Balaton élővilágát, hogyan vegyék el a természettől a szükségleteiket, az itt őshonos élővilág zavarása nélkül úgy, hogy a természet értékei ne sérüljenek.

A földterületet a 2013. évi CXXII. Földtörvényben rögzített feltételeknek megfelelő személy vásárolhatja meg. Az adásvétel során a környező szomszédoknak, helyben gazdálkodó gazdáknak, bérlőknek, illetve a törvényben meghatározott személyeknek elővásárlási joguk van a területre.

Az ingatlan sarokpontjainak GPS koordinátáit kérésre megadjuk. Az érintetlen természeti környezetben lévő vadregényes vízparti földterület vételára: 45 millió Forint. További információkért legyen szíves felhívni Lőkös Gáborné Erikát a 06-30-218-0000 telefonszámon!

Adatok


Típus:
Eladó
Csoport:
vízparti
Kategória:
termőföld
Régió:
Balaton északi part
Település:
Balaton távolsága:
0 - 100 m
Irányár:
45 mFt
Hirdetés kód:
24
Irodai kód:
Te-271

Kapcsolat


Hirdető:
ELADÓ HÁZAK Ingatlaniroda
Telefonszám:
+36-30-218-0000
Videó bemutató:
Cég honlapja:
Ingatlan honlapja:
Közösségi oldal:
Települések
| Együttműködő partnerek: | BALATON-RÉGIÓ Kft. | Alfa-Sestertius-Team Kft. | CSUDIJÓ-STUDIÓ Kft. | Lux Cecília E. V. | ELADÓ HÁZAK IngatlanirodaDr. Szász ügyvédi iroda | ÉPINFORM Ingatlaniroda |